Happy Holidays!

Kerstwensen

Er viel mij weer iets op in dit land vol gespleten persoonlijkheden.  Nogal wat verschillende religies vind je in dit land. Sommige leden van verschillende groepen hebben wat moeite met dat christelijke feest van Kerstmis.  Er wordt door al die christenen zoveel ophef over gemaakt, dat men binnen die andere religies blijkbaar een beetje last van jaloezie heeft.  Dus probeert men ook iets te bedenken wat gedurende de kerstperiode een beetje tegenwicht kan bieden aan die christelijke uitspattingen.  Ik heb het idee dat elke religie wel met een alternatief voor Kerstmis is gekomen. Er is Hanukkah, Kwanza, Bodhi Day, Return of the Wandering Goddess, Id al-Adha, Soyal, Saturnalia, Yule, etc.  Ook de overige groepen konden niet achterblijven. Dus zie je nu een min of meer algemene viering van de “Winter Solstice”, iets wat vroeger alleen in heidense kringen werd gevierd.

Politically Correct

Probleem met al die verschillende feesten is dat sommige tere gevoelens worden beschadigd als je “Vrolijk Kerstfeest”, “Merry Christmas” of iets dergelijks zegt tegen een andersdenkende.  Vandaar dat men, -met name in dit overmatig religieus land-, de term “Happy Holidays” het meest gebruikt, om maar zo politically correct als mogelijk te zijn.  Alsof ik zwaar beledigd zou zijn als iemand mij een gelukkig Ramadan zou toewensen tijdens die periode van het jaar.  Het gaat toch om de gedachte die erachter zit?

Dus een ieder die deze periode warme gevoelens heeft en die met anderen wil delen; dankjewel en Gepke en ik denken net zo warm over jullie.  Maak er iets leuks van, op welke wijze je dat ook wilt.

Warm fuzzy feelings voor Kerstmis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven