Meer wandelen in Amman

posted in: Jordan, Vakantie | 0

Nog meer lopen

Vandaag lopen we na het ontbijt voor de verandering maar eens de andere kant uit in de stad.  Ik zal maar zeggen in de richting van Jerusalem, alleen hebben wij slechts 10 km gelopen, terwijl Jerusalem zo’n 70km verderop ligt.  Nou ja, we kunnen in ieder geval zeggen dat we het hebben geprobeerd.

Hier komen we aan bij het Al-Hussein Park, waar het een en ander te zien moet zjin.  We lopen eerst maar eens binnen bij het Royal Automobiel Museum.  Hier hebben ze alle autos staan die de koninklijke familie in de loop van geschiedenis heeft verzameld.  Het is een bonte verzameling, en er is van alles wat.  Buiten voor het museum staat het originele Mars Rover uit de film “The Martian” waar Matt Damon in reed.  De film is hier in de omgeving opgenomen, dus niet op Mars, kun je nagaan hoe het landschap er hier uitziet.

Automuseum van Koning Hussein

Binnen staat alles wat Koning Hussein en zijn zoon de huidige Koning Abdullah in de loop der jaren hebben verzameld.  Blijkbaar hadden ze in het begin niet zo’n dure keuze, want er staan autos tussen die je ook wel in een gewone middenklasser buurt zou tegenkomen, zoals Renault, Rover, Opel enz.  Maar naarmate het inkomen steeg ging de smaak meer naar Porche, Ferrari, Rolls Royce etc.  Daar tussen was er echter van alles te vinden, van alle periodes: Caddilac, Buick, Packard, Cord en ga zo maar door.  Ook was er een behoorlijke verzameling motorfietsen te zien van alle jaren.  De meeste autos waren maar een paar keer gebruikt, voordat ze naar het museum waren verwezen.  Ze zagen eruit alsof ze zo uit de showroom kwamen, ondanks een leeftijd van meer dan 60 jaar.

De voetjes protesteren na de wandeling en het slenteren in het museum. We gaan even lekker zitten op een terrasje voor een drankje.  We krijgen een uitgebreid dranken menu voor geschoteld. Maar op alles wat we kiezen krijgen we een ontkennende knik: nee dat hebben we niet.  Uiteindelijk nemen we thee en sinaasappelsap, het enige wat verkrijgbaar is.

Terug met de taxi

Het verderop in het park gelegen zogenaamde Islamitisch Dorp. Dit blijkt niet veel voor te stellen, en dus besluiten we maar een taxi te gaan zoeken bij de grote weg.  We komen ditmaal een bedrag van 5 dinar overeen met de chauffeur, de helft van wat we gisteren kwijt waren, maar zeker een stuk minder dan we thuis voor een taxi kwijt zijn.  Met de tijd beginnen we het te leren.

‘s Avonds kiezen we voor “Fame” als diner tent.  Het eten smaakt er prima, en voor het eerst wordt er ook geschonken, dus Gepke neemt een wijntje en ik bier.  Het blijkt ook nog Happy Hour te zijn, dus als we het op hebben wordt er meteen weer een tweede glas neer gezet.  Als er even later een luide groep Zweedse ouden van dagen binnenkomt houden wij het voor gezien.  We gaan weer terug naar het hotel.  Onderweg kopen we nog een klein ijsje als toetje bij de mini supermarkt onderweg.

 

››› Dag 4: Winkelen in Amman

Share us: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.