Terug naar Amman en door naar Muscat, Oman

posted in: Jordan, Oman, Vakantie | 0

Terug naar Amman

De laatste dagen in Jordanië worden reizend door gebracht.  Allereerst moeten we weer helemaal terug naar Amman, met de mogelijkheid dat  dit een uitdaging kan zijn.  Er is namelijk in de afgelopen dagen heel veel regen gevallen in de gebieden waar wij al geweest zijn. Dit heeft tot gevolg grote overstromingen en er zijn zelfs doden gevallen.  Om iedereen thuis gerust te stellen hebben we op Facebook aangegeven dat we “Safe” zijn, toen een melding hiervoor opkwam.  Gelukkig viel het op de Desert Highway terug naar Amman wel mee; er waren alleen hier en daar wat plassen met water.

Afscheid van de groep

Terug in Amman hebben we s’avonds een echt middenoost afscheid diner gehad met de groep.  Iedereen gaat vanaf dit punt weer zijn of haar weg, en wij delen met de Canadese Sam een taxi naar het vliegveld.  Hier geven we de koffers af en zoeken een weg naar de gate, vanwaar we straks het Omani Air toestel instappen naar Muscat.  Maar tot die tijd hangen we rond, want de vlucht vertrekt op het onmogelijke uur van 1:25 nachts.

De vlucht voor mij was vreselijk, ik was moe en wilde slapen. Keer op keer maakte het personeel me wakker voor drankjes (2x), eten (2x). Als klap op de vuurpijl vragen ze of ik de mevrouw naast me (Gepke) wakker wil maken om te vragen wat zij wil eten of drinken.  Dat laatste heb ik uit eigen veiligheid maar niet gedaan. Vervolgens nogmaals, -ditmaal minder vriendelijk-, verzocht dat ze me nergens voor wakker hoeven te maken tenzij het vliegtuig in brand staat.  Ik geloof dat ze toen de hint begrepen, maar toen waren we al bijna aan de landing begonnen.  Tel daarbij op dat ik aan een kant was ingeklemd door een 200 pond Arabische worstelaar die niet de armleuning wilde delen. Je begrijpt dat ik liever niet meer met Omani Air reis.

Aankomst in Muscat

Op het vliegveld kunnen we het bewijs van het via internet aangeschafte visum overleggen, in ruil voor een stempel in het paspoort.  Dan volgt het min of meer terugkerende ritueel van koffers vinden, ATM leeg halen en taxi zoeken. De taxi kost hier vrijwel hetzelfde als een vergelijkbare rit in Denver, waaruit blijkt dat Oman geen goedkoop land is.  Wij melden ons om 8:00 uur s’ochtends al bij het hotel, waar men de hand over het hart strijkt en ons al meteen zo vroeg laten inchecken.  Dankbaar kan ik even later me op het bed storten en de verloren nachtrust inhalen.

Warm en vochtig

Na ons dutje gaan we in de middag nog even lopen naar de Zahrat Mall in de hoop hier een hapje te kunnen lunchen.  Het is bloedheet buiten, en gecombineerd met de hoge luchtvochtigheid erg onaangenaam te noemen.  Wij zijn blij de airconditioned winkelcentrum in te kunnen stappen. In deze ruimte vinden we een soort cafe, waar we ieder een pita broodje nemen voor lunch, met een grote sterke kop koffie. Na de lunch lopen we nog even rond en kijken naar de winkeltjes. Er zit niets van onze gading bij, dus lopen we terug richting hotel.  Aan de overkant bij de Spar slaan we 6 anderhalve literflessen water in en keren we terug naar de kamer.

Een nieuwe groep

s’Avonds in de lobby ontmoeten we de leden van deze groep. Het is dit keer veel gevarieerder is dan die in Jordanië.  Leeftijden van 30 tot bijna 70, landen Duitsland, Zwitserland, Engeland, Amerika en Nieuw Zeeland.  We eten samen bij een Kebab tentje naast het hotel en horen de plannen voor de komende dagen van onze toerleider: Ahmed.

 

››› Verder naar Muscat en Sur

Share us: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.