Winkelen in Amman

posted in: Jordan, Reisverslag, Vakantie | 0

Winkelstraat

We doen vandaag een poging de winkelstraat “Rainbow Street” in Amman te verkennen.  De verhalen op internet zeggen: of je vindt het fantastisch, of je vindt er geen reet aan.  Wij houden het op ergens in het midden; winkelen is niet ons ding.  Zoals gebruikelijk verslijten we eerst een paar millimeter zool van de schoenen om er te komen.  Het hele eind bergaf, en soms zeer steil.  Als we er aankomen, blijkt alles dicht te zijn.  Het leven hier in Amman vind pas echt plaats later op de dag en s’avonds.  We verdoen dus eerst wat tijd in een cafeetje, waar we de sterkste koffie tot nu toe krijgen voorgeschoteld.  Ik ben dus blij dat we de “Americano” hebben gekozen en niet de “French” of “Turkish”; volgens mij als je die krijgt sta je helemaal stokstijf van schrik.

Raindbow Street

Na de koffie lopen we verder Rainbow street door, maar het ziet er op dit uur van de dag nog steeds niet echt spectaculair uit.  Blijkbaar moet je hier toch meer in de avonduren wezen.  Wij lopen een stijle trap af naar een lager gelegen straat.  Hier zit de ene dierenwinkel na de andere.  Ik kan me niet voorstellen dat de honden en katten in de kooitjes snel een tehuis krijgen. Als je een kat wilt hebben dan grijp je toch gewoon een van de vele straatkatten die hier rondlopen?  Het straatje komt uiteindelijk uit op een pleintje wat voor “downtown Amman” moet doorgaan.  Wij duiken een steegje in en zien een mini tentje waar vele mensen een hapje eten kopen.  De eigenaar stopt ons een soort mini kroketje in de handen: “Hier, probeer dit!”.  Het smaakt eigenlijk wel lekker, en we kiezen ervoor om hier een broodje Falafel te kopen.  Ik sta al met een briefje van 5 dinar klaar om te betalen, maar het totaal is slechts 70 cent voor beiden… De prijzen zakken hier elke dag.

Demonstratie

Na het broodje lopen we verder en kopen een paar ijsjes in een mini supermarkt.  Ook deze kosten maar de helft van wat we in de omgeving van ons hotel betalen.  Blijkbaar wonen wij in de verkeerde buurt.  De buurt waar we doorheen lopen is bezaaid met ambassades: Frankrijk, Oostenrijk, Iraq, enz.

We besluiten toch maar hier een taxi aan te houden, en dat blijkt niet een slecht idee want verderop is een demonstratie aan de gang, bij een of ander ministerie.  Er lijken net zoveel politieagenten op de been te zijn als demonstranten, en als we voorbij rijden, zien we een kolonne boeven wagens klaar staan; om eventuele overtreders in op te slaan.  Maar demonstreren mag hier blijkbaar nog wel, ondanks de absolute macht van de monarchie.

Terug in het hotel is het tijd voor een dutje, en gaan we ons klaarmaken om de groepsleden van onze tour van de komende dagen te ontmoeten.  Morgen meer daarover.

 

››› Dag 5: Jerash en de Dode Zee

Share us: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.