Kauai – December 2016

posted in: Vakantie | 0

We zijn net weer terug van een bezoek aan de Hawaiian Islands.  Ditmaal was de beurt aan het eiland Kauai, volgens velen een van de mooiste eilanden.  Wat natuur betreft is dat zeker waar.  Waimea Canyon wordt wel de Grand Canyon van de Pacific genoemd, want de rode rotsen doen het erg lijken op de grote kloof in het noorden van Arizona;  het is ook bijna vergelijkbaar in afmetingen.  Echter de groene jungle in deze vochtige omgeving maakt wel duidelijk dat je hier niet in het droge zuidwesten van Amerika bent.

We verbleven in een Condo in Kapaa; je spreekt dat uit als Kaa-Paa-Aa, want in het Hawaiian worden alle letters apart uitgesproken, dus ook de klinkers.  Twee “A”s naast elkaar worden dus Aa-Aa.  Het complex heette Wailua Bay View, en wij zaten op de eerste verdieping in nummer 208.  Het was groot genoeg voor ons tweetjes, met een slaapkamer, keuken, woonkamer en een ruim balkon dat uitzicht had op de stille oceaan.  Als je goed kijkt zie je de California kust liggen, zo’n 2000 mijl verderop 😉

 

Sunrise at Wailea Bay Condo / Zonsopgang bij Wailea Bay Condo

View from the balcony / Uitzicht van het balkon

 

Een van de eerste dagen zijn we wezen wandelen naar de Opeaka Waterval.  Onderweg was het wel duidelijk dat men hier niet veel wandelt.  De route was net breed genoeg voor twee autos en als je dus langs de kant wandelde moest je af en toe in de jungle springen om niet voor je sokken te worden gereden.  Vooral in de bochten nemen de automobilisten weleens een stukje “vluchtstrook” mee; het smalle stukje tussen de witte streep en de rand van de weg, precies dus waar wij lopen.  Na twee mijl kwamen we in de buurt van het uitzicht punt waar het begon te regenen.  Wij waren daarop voorbereid want we hadden kleine opvouwbare paraplus bij ons.  Een daarvan was ooit in Bangkok aangeschaft voor $2, maar het deed het nog steeds

 

Opeaka Falls
Opeaka Falls

 

Een bezoek aan Kauai is niet compleet zonder een bezoek aan Waimea Canyon, dus wij name ons mini-autootje -die de koosnaam “piemel-autootje” van ons kreeg- naar het uitzichtpunt van de Canyon.  Het is inderdaad zo’n plek waar je denkt: “dit is niet de fotograferen”, hetzelfde wat je hebt als je aan de rand van de Grand Canyon staat.  Hier is het echter een combinatie van rode rotsen met groene jungle en hier en daar een waterval.  Ontzettend mooi, en de fotos die ik hier heb geplaatst doen het eigenlijk geen eer aan, maar het geeft een beetje een indruk hoe het eruit ziet.

 

Waimea Canyon
Waimea Canyon
Waimea Canyon
Waimea Canyon

 

Een ander mooi gebied is de Napali Coast waar Gepke en ik een lange wandeling hebben gemaakt.  Van de tevoren werd al gemeld dat deze vrij “strenuous” zou zijn, maar dat namen we maar met een korreltje zout want het was maar 5 mijl, en wij zijn wel wat gewend.  Nou, we hebben het geweten:  de trail was 5 mijl in lengte, maar door alle hoogteverschillen en zo nu an dan onbegaanbare karakter van deze trail waren we blij toen de eindstreep eindelijk weer in zicht was.  We zaten onder de bagger, want de trail bestond voornamelijk uit rode bagger en was super glad hier en daar.  Nergens was de ondergrond gelijk, het was meer klauteren dan lopen.  Onderweg ging Gepke ook maar even zitten in een stroompje, niet express maar totaal uit balans gebracht.  Maar we werden onderweg wel beloond met een ontzettend mooie omgeving.

 

Wailua Bay View condos
Wailua Bay View condos
Spouting Horn
Spouting Horn
The Napali coast trail
The Napali coast trail
Hula dancers in Kapaa
Hula dancers in Kapaa

We hebben ook gekeken bij de Wailua Falls; dat viel een beetje tegen. Het water zag er erg vies uit, en vergeleken bij de Opeaka Falls waren ze eigenlijk niet eens zoveel indrukwekkend, hetgeen iedereen ons had verzekerd. Verder hebben we lekker rond gereden in ons piemel-autootje en gewandeld.

Share us: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.