Aftellen

De vakantie komt nu wel heel dichtbij, en we we zijn nu allebei echt “exited”. De vraag “are you exited” wordt te pas en te onpas gebruikt hier in amerika, voor soms nogal in mijn ogen simpele zaken die de term “exiting” niet echt hoeven te dragen. Maar in het geval van onze op hand zijnde trip kan ik met recht zeggen: ja ik ben exited! Onze trip begin op het vliegveld van Denver met een ruim 3 uur durende vlucht naar Newark, gevolgd door een 14 uur lange vlucht naar Delhi. Daar blijven we een nacht om de volgende dag weer het vliegtuig te pakken naar Kathmandu in Nepal.

In Nepal begint onze tour dus echt en sluiten we ons aan bij een groep van 10 tot 15 andere reizigers om overland middels bussen, trein en andere vervoer weer naar Delhi terug te reizen. Onderweg vanuit Kathmandu doen we aan: Pokhara, Chitwan National Park, Lumbini, Varanasi, Orchha, Agra, en Jaipur aan voordat we weer in Dehli aanbelanden. Bezienswaardigheden: uiteraard de Taj Mahal maar ook andere Paleizen en Tempels, de geboorteplek van Boeddha, de Hawa Mahal en het Rode Fort van Delhi. We maken ook nog een kleine boottocht op de Ganges en als het meezit ook een ritje op een Olifant. In Nepal reizen we door een gebied die voortdurend is omlijst door het Himalaya gebergte. Hier in Denver zitten we niet ver van bergpieken van zo’n 4000 meter, maar in de Himalayas zijn er 100 bergpieken van meer dan 7200 meter. De bekendste is natuurlijk Mount Everest met zijn 8848 meter, maar daar komen wij niet echt in de buurt tenzij we nog even een rondvluchtje daarnaartoe zouden kunnen regelen.

Wat mij het meest spannende lijkt is toch weer de geheel andere cultuur die je daar vindt. Ik hoop de sfeer te kunnen proeven en in me op te kunnen nemen, zoals een camera een foto vastlegt. India en Nepal zijn toch hele andere gebieden dan waar we tot nu toe op bezoek zijn geweest. Het zijn niet de meest schone landen, dus we mogen niet echt vreemd opkijken als we tijdens ons verblijf een keerjte “the runs” hebben, maar ik hoop dat dat soort ervaringen beperkt blijven. We hebben de nodige inentingen gehaald, en zullen ook een malaria kuurtje moeten volgen vanwege het muggenrijke gebied van Chitwan waar we doorheen reizen.

Het is nog niet zover, maar duurt niet lang meer. Ik zal onze ervaringen tegen die tijd wel even hier onder de reisverhalen plaatsen; als het kan misschien onderweg reeds, anders als we weer thuis zijn.. Ik kan bijna niet meer wachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven