De verhuizing is klaar!

Verhuisdag

Stilzwijgend zijn wij vanuit ons tijdelijke onderkomen (“The Condo”) naar ons permanente huis (“The Townhouse”) overgegaan vorige maand. De datum van overdracht kwam uiteindelijk toch nog als een verassing, maar wel een prettige verassing. Wij waren al een beetje bang dat we pas na 1 April in onze nieuwe stek zouden kunnen trekken. Dit zou wel ongelukkig uit zou komen omdat Jan en Aagje begin April op bezoek zouden komen. Maar wij kregen de verlossende email: op 22 Maart zou de overdracht plaats vinden! Dat gaf ons ruim de tijd om het een en ander te regelen voor de verhuizing.

De verhuizing vond plaats in etappes. Eerst brachten we spullen over die we in “The Condo” hadden verzameld. Potten en pannen en andere artikelen die we hadden gebruikt tijdens deze tussenfase. Vervolgens gingen we zelf ook alvast wat kleinere spullen vanuit de opslag naar het nieuwe huis brengen. We moesten veel spullen nieuw kopen. Met het oude huis was veel verkocht, dus werd er een nieuwe ijskast, wasmachine en droger geleverd.

Het personeel arriveert

Op 28 Maart kwamen de verhuizers van “Exodus” de grote spullen en dozen ophalen. Deze mannen hebben het meeste zware werk verricht. Zaken zoals het bed en bureau in elkaar zetten, namen zij voor hun rekening. Toen Jan en Aagje in de eerste dagen van April arriveerden was er in ieder geval een bed klaar voor hen. Zij konden de nieuwe gasten faciliteiten uittesten. Tussendoor heb ik mijn computerspullen een beetje uitgepakt en in elkaar gezet. Uiteindelijk zal dat wel een project van een aantal weken worden. En dan zijn er allerlei grotere en kleinere klusjes die veel tijd opslokken. Ik moet er niet aan denken dat we allebei nog een fulltime baan hadden gehad. De garage wordt de grootste uitdaging. We hebben kasten besteld zodat we alles wat we mee hebben gesleept toch een plekje kunnen geven. Maar het valt niet mee om vanuit een garage en een grote schuur naar een kleinere garage te verhuizen.

Kleine klusjes

Inmiddels is het 12 April en hoewel het hier en daar nog een zooitje is, begint het ergens op te lijken. Deze week hebben we Ceiling Fans opgehangen. De rekjes voor handdoeken in onze badkamer hebben we ook gemonteerd. Vandaag is iemand geweest om nog een laatste correctie aan te brengen aan onze nieuwe lamellen en jaloezieën voor de ramen. Sommigen hiervan zijn gemotoriseerd. Nu kunnen we vanuit bed middels afstandsbediening ze open en dicht doen. Ook hebben we een “Google Home” aangeschaft. We kunnen middels gesproken commandos deze blinden en ook lampen in huis kunnen regelen. Het begint allemaal op het huis van de toekomst te lijken.

Binnenkort zullen we een adreswijziging uitsturen. Mocht je om een of andere reden deze niet ontvangen, stuur even een e-mailtje om ons te herinneren, dan krijg je hem alsnog.

4 gedachten over “De verhuizing is klaar!”

  1. Marjan Hekkema

    Lieve Loek en Gepke. Wat fijn dat jullie al een beetje orde op zaken hebben in jullie nieuwe huis. Wij zitten er nog middenin. Paar weekjes overbruggen en dan is ons huis klaar. Veel plezier en geluk met jullie nieuwe onderkomen. Lieve groetjes Jan en Marjan (hekkie)

  2. Meer foto’s graag!! Maar tot nu toe super leuk om zo alle ervaringen mee te lezen 🙂 Keep up the good work! Van de zomer komen we checken, wie weet zijn dan zelfs alle computer spulletjes aangesloten 😉

  3. Dorenda van Seumeren

    Ha lieve Gepke en Loek! Dorenda hier????. Wat super leuk jullie zo ‘tegen te komen’. Zo te zien alles ok met jullie! Ik weet niet of deze berichtgeving werkt. Ik hoop van wel! Xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven