Taxes, oh joy…

April komt rap dichterbij en dat betekent voor iedereen weer een hoop administratie om de IRS gelukkig te maken. De IRS was niet tevreden met mijn opgave van vorig jaar en die moest ik dus afgelopen week voor straf nog een keer over doen. Braaf gedaan en als bonus mocht ik ook nog even een boete betalen omdat ik niet mijn best had gedaan de eerste keer. Dit jaar dus beter mijn best doen want de mensen van de IRS zijn de echte macht in Amerika. Ja, ja, presidenten mogen denken dat zij de dienst uitmaken, maar presidenten komen en gaan, de IRS blijft altijd bestaan.

Zo af en toe probeert iemand wel eens de kop op te steken en te zeggen dat het heffen van inkomstenbelasting ongrondwettig is: er is op Wikipedia een heel artikel over te vinden. Maar zelfs de grootste criminelen uit de geschiedenis hebben moeten buigen. Neem bijvoorbeeld Al Capone; van al zijn criminele activiteiten kon niets aan hem worden toegeschreven, maar belastingontduiking zorgde ervoor dat hij op het laatst toch in de bak terecht kwam. Maar ook meer recentelijk krijgen bekende amerikanen lik op stuk als ze proberen de IRS een loer te draaien. Denk aan mensen als Judy Garland, Martha Stewart, Willie Nelson, O.J. Simpson en Nicolas Cage. Zelfs federal financiele topman Timothy Geitner gaf toe geen belasting te hebben betaald over zijn inkomen uit werkzaamheden voor het World Monetary Fund beginnend in 2001. Hij betaalde achteraf toch, maar alleen twee van de vier jaar; verschil moet er zijn. Om eventuele wraakoefeningen door de IRS te vermijden betaal ik dus maar braaf de belastingen die mij worden opgelegd.

De regering probeert ook op alle wijze aan het volk te verkopen dat zij niet zoveel belastingen heffen, maar de inkomsten uit belasting blijven elk jaar stijgen. Behalve dan sinds 2008 waar de recessie toesloeg. Als mensen niets verdienen, valt er ook weinig te halen, ook al zou je 99% vragen. 99% van niets blijft niets. In plaats daarvan moeten ze hun “zuurverdiende” centjes gebruiken om die sloebers die niets hebben een uitkering te geven zodat de economie niet helemaal in elkaar stort. Maar dat geld moet toch ergens vandaan komen en dus moeten mensen die wel werken toch op de een of andere manier ervoor opdraaien. Of anders hun kinderen en klein kinderen, want al zullen wij individueel de dood nooit ontlopen, de IRS is onsterfelijk…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven