TCK

Vandaag ben ik me bewust geworden van een acroniem die op mij van toepassing lijkt te zijn: TCK. Hieruit blijkt maar weer dat men voor iedereen wel een hokje kan vinden. Opvallend was het voor mij wel, want vele van de kenmerken van deze groep lijken op mij te passen als een dekseltje op een potje. Het heeft alleen wel ruim 50 jaar geduurd voordat het beestje wat mij betreft een naam mag hebben.

“Third Culture Kid” is natuurlijk inmiddels wat mij betreft een beetje achterhaald, aangezien ik niet echt meer een “Kid” ben. Echter ik herken de vele aspecten wel waar ik als kind tegenaan ben gelopen, en hoe het mijn ontwikkeling als volwassene heeft beïnvloed. Ik vind echter wel dat het tijd is voor een term voor volwassenen op dit vlak, misschien zoiets als een CCA; een Cross Culture Adult.

Ik mag ze wel die CCAs, ze staan zeer open voor andere standpunten, rassen en culturen. Ze zijn niet bang om verre reizen naar vreemde culturen te ondernemen en kunnen zich als een kameleon zich onderdompelen in allerlei sociale groepen. Omdat ze vaak ook meertalig zijn zouden ze ideale kandidaten zijn om spion te worden. Misschien moeten organizaties als de CIA en MI-6 end dergelijke bij hun personeelsverwerving zich juist in deze groepen concentreren. Voor mij is het waarschijnlijk te laat, ik heb ook niet echt de ambitie om de volgende 007 te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven