Toerist in Wijnaldum

Vanmorgen weer eens in een bed in Wijnaldum wakker geworden. Ditmaal sliepen we in Gerlof’s oude slaapkamer. Het was een warme nacht geweest, want we hadden een heel dikke dekbed. Bovendien waren ook vergeten het raam open te zetten. Toch al met al redelijk geslapen, en we springen allebei meteen onder de douche. Vervolgens scharrelen naar beneden voor het ontbijt.

Aagje maakt vandaag een wandeling met ons door Wijnaldum. We gaan bij het archeologisch steunpunt kijken die hier een gebouw hebben wat die museum wordt genoemd. Er zijn hier wat zaken te vinden van de verschillende opgravingen die hebben plaatsgevonden. De grootste vangst hier ligt echter in het Friese museum, dat is de fibula die in de vijftiger jaren door Gepke d’r vader is gevonden. Af en toe wordt er nog weleens eens stukje hiervan gevonden, maar hij is nog altijd niet helemaal compleet.

Als weer terug bij huis zijn gaan de dames naar Harlingen om te winkelen en ik mag (gelukkig) thuisblijven in Wijnaldum. Ik lees wat en surf het internet een doe een dutje, waarbij ik Jan nauwelijks hoor als hij me zoekt. s’Avonds lekker hachee met rode kool en aardappelpuree gegeten en na het eten lekker zitten kletsen.

De Fibula van Wijnaldum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven