De volgende trip

Vakantie

Wij zijn alweer bezig met de voorbereidingen van onze volgende vakantie.  Het wordt tijd een ander continent aan te doen, en dus hebben we onze blikken op Zuid-Afrika gericht.  Het gaat waarschijnlijk globaal de volgende route worden: vliegen naar Johannesburg (via Frankfurt) waar we een paar dagen verblijven, vervolgens naar Victoria Falls in Zimbabwe vanwaar onze verdere tour begint.  De (georganiseerde) tour voert ons via Botswana en Namibië weer terug naar Zuid-Afrika vanwaar we uiteindelijk vanuit Kaapstad weer naar huis vliegen.

Watervallen

Uiteraard verwachten/hopen we veel wild te zien, maar ook kwa landschap moet het daar fantastisch zijn.  De Victoria watervallen moeten immense zijn, niet de hoogste of de breedste, maar de combinatie van hoogte en breedte maakt ze wel de grootste watervallen in de wereld.  De grootste die Gepke en ik tot nu toe hebben gezien waren de Niagara watervallen, en die vonden we al erg groot.  Deze zijn twee keer zo breed.

Zambia, Zimbabwe, Botswana en Namibië

Het schijnt dat we bij de watervallen ook even Zambia in kunnen lopen, dus mogelijk proberen we dat ook even.  Vanaf de watervallen gaan we naar onze eerst overnachting in Botswana. Dat zal een tentenkamp zijn in de omgeving van Kasane. De volgende dag wordt onze eerste safari rit. Hopelijk zien we ‘s avonds Olifanten bij hun drinkplek. Daarna gaan we richting Okavango Delta, een waterrijk gebied in het noorden van Botswana.  Ik moet hier mijn angst voor kleine bootjes even negeren, want we gaan over het water de omgeving verkennen.

Na een grens oversteek zullen we, via omzwervingen in de Kalahari woestijn, een bezoek brengen aan het Etosha National Park in Namibië.  Dan verder naar het zuiden reizen in Namibië naar Kaapstad.  Teveel verder om in detail over in te gaan, maar we zullen tegen die tijd wel verslag doen hier op onze site.

Toergroep

We hebben weer gekozen voor G-Adventures voor onze reis.  We zijn al drie keer eerder met hun gereisd en de formule bevalt prima.  Het zijn niet al te grote groepen en de leeftijd is gevarieerd. Dus niet een jeugdgroep maar ook niet allemaal oudjes.  Het is een Canadese organisatie waar we zelden Amerikanen in tegenkomen.  In het verleden waren de medereizigers vanuit de hele wereld: Canada, Groot-Britannië, Australië, Ierland, België enz.

Wij kijken ernaar uit.

PS: Inmiddels in het verslag online.  Je kunt het lezen hier.

1 gedachte over “De volgende trip”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven