Systeembeheer

System administrator

Nu ik de website in een nieuw jasje heb gestoken, is het tijd dat ik me verder verdiep in het onderhoud van het reilen en zeilen van de Grandbay Informatie systemen en computers.   Hoewel ik jarenlang in de computerwereld werkzaam ben geweest, zijn er vele aspecten die ik graag overliet aan de specialisten.  Veel mensen die niet in deze wereld werken denken dat als je maar “iets met computers” doet, dat je dan alles kunt.

Het is vergelijkbaar met de hartspecialist die op een verjaardag de vraag krijgt of hij even will kijken naar de rare puist op mijn …   Net zo goed als die specialist daar waarschijnlijk voor bedankt, heb ik ook vaak de verzoeken om het repareren van defecte printers etc weggewimpeld.  Maar thuis heb ik meestal weinig keus.  Ik ben hier de “Systeembeheerder“.  Een vage term waar in grotere organisaties vele specialisten opdraaien voor de verschillende gebieden: computers, hardware, software, netwerk, database, firewall, website, en ga zo maar door.

Computer zooi

In de loop der jaren heb ik hier thuis ook een allegaartje van “computer zooi” -een term van Gepke- verzameld.  Het wordt tijd dat te gaan stroomlijnen en geeft mij de gelegenheid om wat dieper in te gaan op onderwerpen die ik vroeger door tijdgebrek moest delegeren.  Dat betekent ook ouwe zooi weggooien. Iets dat mij altijd vreselijk veel pijn doet.  Wat als ik nu toch nog ooit dat exotische kabeltje nodig heb?

Computers

Ja, het is was jarenlang mijn broodverdienste, maar het was -en is- ook altijd mijn hobby.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven