In De Wolken

Niet letterlijk in de wolken, maar “In the cloud”. Voor wie nooit te maken heeft met web hosting, wordpress en dergelijke zal het onderstaande verhaal wel koeterwaals lijken, maar voor de geïnteresserden:

Vanaf heden is onze website verhuisd naar de “Cloud” ofwel zweeft ergens in de internet wolk. Dus draait niet meer thuis op onze server.  Hiervoor heb ik niet gekozen voor een blog hosting provider zoals WordPress.com of Blogger.com. Want op computer gebied ben en blijf ik een control freak en kan niet teveel uit handen geven.  Ik heb dus gekozen voor een virtual server bij Amazon Web Services.  Dus ik blijf geheel zelf verantwoordelijk voor het beheer en goed draaien van alles op de server en dus ook de website.

AWS Cloud

Dit alles naar aanleiding van een stroomstoring thuis. Onze website was toen een tijdje uit de lucht tijdens onze vakantie in Afrika.  Ik verwacht dat Amazon wat beter bestand is tegen stroomstoringen, en dat dit soort “outages” iets van het verleden is.   Voorlopig kost dit onderbrengen in de wolk niets, omdat Amazon een “Free Tier” aanbiedt. Hier kan ik 12 maanden gratis gebruik van maken.  Dat is een uitprobeersel, na dat jaar moeten we maar zien wat het kost of dat we weer thuis gaan hosten.  Zelfs dat thuis hosten kost me momenteel nog $10/maand, omdat ik een vast IP adres nodig heb; ik verwacht dat de kosten van Amazon uiteindelijk iets hoger zullen uitvallen, maar hopelijk wel in het redelijke.

Fysieke verhuizing

Tweede reden om dit te doen geef ik nog even op de valreep aan, omdat toch niet iedereen zover leest.  Wij gaan in de niet al te verre toekomst verhuizen.  Dat betekent voor ons dus behoorlijk downsizen en mogelijk is er minder ruimte voor mijn dierbare computers.  Onze huidige stek gaat binnenkort in de verkoop en onze nieuwe stek wordt momenteel gebouwd op een kilometer of 5 ten zuiden van hier.  Het is een Townhouse, dus wat meer zoals in Nederland een rijtjeshuis.  Wij zijn hier helemaal klaar voor, want het geeft ons meer vrijheid om te reizen en langer van huis weg te blijven.  We houden jullie op de hoogte.

2 gedachten over “In De Wolken”

  1. Weeral een nieuwe fase in jullie leven! Exciting!
    Het zal vast een hele taak zijn om door al je spullen te gaan en te beslissen of je het gaat houden of niet… Niet makkelijk als je al heel wat jaren op 1 plek woont.
    Elke

    1. Ja Elke, het is niet makkelijk om alles weg te doen. Maar het is wel eens goed om alle onnodige zooi die je verzamelt eens op te ruimen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven