Op naar Friesland

Vandaag weer rond acht opgestaan, ditmaal had ik geen wekker nodig om wakker te worden. Na het ochtend ritueel in de badkamer ben ik naar beneden gegaan en heb voor Astrid en mijzelf een eitje gebakken. Rond half tien arriveerden Gepke, Tettie en Martine en konden we met twee autos richting Friesland rijden.

Gepke en ik stopten ondeweg nog om te tanken. Het duurde daar allemaal wat langer omdat de tankpomp ons pasje niet wilden accepteren. Uiteindelijk konden wij toch de weg vervolgen. Korte tijd later kwamen Tettie en Martine ook in Wijnaldum aan. Ook hier werd weer uitbundig bijgepraat, en later in de middag zijn we met zijn allen naar Leeuwarden gereden. Daar werd het huisje van Wilma bekeken. Vervolgens zijn we naar het centrum gelopen en veel winkeltjes onderweg bekeken. Dat werd niet altijd gewaardeerd door de aanwezige mannen.

Uiteindelijke bereikten we ons doel: het restaurant “Sems“. Hier voegden de laatste twee leden van de Bergmans clan zich bij ons: Gerlof en Margriet. We hebben daar heel lang zitten tafelen, genietend van de culinaire uitspatting van Sems. Ik was de Bob en ben de chauffeur geweest in de Tiguan op de weg terug naar huis, waar ik eindelijk een momentje vond om dit verslag weer wat bij te werken

Het verblijf in Friesland gaat hier verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven