Uit eten

Als je hier al een tijdje woont, krijg je zo je favoriete plekjes om te eten. In eerste instantie gaat dat ongemerkt, maar als om een of andere reden zo’n eettentje sluit en je het erg mist, realiseer je je dat het niet eenvoudig is die fijne eetplekjes te vinden. Gepke en ik hebben nogal een voorkeur voor zogenaamde “Mom and Pop shops”. Dit zijn tentjes die niet onderdeel zijn van een grote franchise zoals Outback, Chili’s of Denny’s, maar eigendom zijn van en gerund worden door een familie. Soms is dat alleen een echtpaar, vandaar de naam Mom and Pop, soms door een heel gezin met nog wat andere familieleden.

Momenteel zijn we een beetje eettent arm, omdat er dankzij de recessie en andere redenen veel van dit soort tentjes zijn gesloten. Onze ontbijtplekjes Koffiespot, Opa’s en LePeep zijn in korte opeenvolging ter ziele gegaan. OK, LePeep is onderdeel van een chain, maar het was een gezellig tentje niet ver bij ons vandaan en we kwamen er graag. Andere LePeep restaurants missen net wat deze bood, een soort ongrijpbare gezellige atmosfeer. Dus doen we nu verwoede pogingen onze voorraad ontbijt en andere eettentjes aan te vullen.

Zo kwamen we laatst bij “Urban Sombrero”, we waren er wel vroeger geweest maar het is van eigenaar veranderd en het eten (mexikaans) was er best goed. Wij namen ons dan ook voor daar wat vaker te komen. Wat schertst mijn verbazing als ik vanochtend naar het nieuws kijk en hoor dat de Urban Sombrero in de fik staat…het is alsof ons geen goed restaurant is gegund. Ik hoop dat ze deze tegenslag weer te boven komen, anders blijft het ook voor ons tobben.

Wij staan overigens open voor suggesties voor Mom en Pop shops in de omgeving van Aurora als aanvulling op ons restaurant budget. Met name goede ontbijttentjes beginnen schaars te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven