Where’s Home?

Je krijgt hier vaak vragen die te maken hebben met waar je vandaan komt, of specifieker “Where are you from” of “Where do you call home”. Veel mensen in mijn omgeving kunnen daar zonder nadenken een duidelijk antwoord op geven, en dat is zelden de plek waar ze op dit moment wonen. Ik heb collegas die nog nooit buiten Colorado zijn geweest, vaak nog trots op dat feit ook. Maar anderen geven dan antwoorden als dat ze uit Ohio, California, Texas of Canada komen.

Dat is ook de reden dat amerikanen niet veel op verre vakanties gaan zoals dat in Nederland gebruikelijk is; de meeste vakantiedagen en reisbudget gaan op aan het bezoeken van de thuishonk waar alle familie veelal nog woont. Op de vraag “where are you from” kunnen sommigen zelfs zo specifiek zijn, dat ze de stad of straat noemen die zij hun thuis vinden.

Ik kan dat na veel jaren hier en daar wonen echt niet. Als baby in Utrecht geboren, vervolgens naar Manhasset in NY verhuisd, dan weer naar Nieuw-Vennep in Nederland, gevolgd door Hollandse Rading, Utrecht, Haarlem, Den Haag en nu weer in Aurora hier in Colorado. Nergens heb ik lang genoeg gewoond om een echte band met die plek te smeden. Echter mijn huidige adres is wel de plek waar ik het langst als zelfstandige volwassene heb gewoond … zou Colorado dan toch mijn “home” zijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven