Verwarming perikelen deel 3

Gisteren was de verwarmingsmonteur de hele middag aan het klungelen om het lek te vinden in onze verwarmingsleiding. Uiteindelijk vond hij het in een onmogelijk nauwelijks bereikbare plek. Verschillende pogingen het lek te repareren liepen nergens op uit omdat hij er in zijn eentje niet goed bijkon. Uiteindelijk heeft hij laat in de middag rondgebeld of hij een tweede monteur kon vinden die hem eventueel morgen kan helpen. Dus zaterdagavond moesten we nog een avond middels de houtkachel het huis op temperatuur houden.

Rond half elf was de monteur weer bij ons vanmorgen. Op een zondag, dus ik verwacht dat we dat op de een of andere manier wel in de kosten van dit alles zullen terugvinden… Hij had dit keer wel een maatje bij hem, die evenals hem uit Afghanistan komt, en ze hebben ditmaal van alles gedaan om eerst al het water uit de pijp te halen zodat ze goed kunnen solderen. Zo’n drie uur later hadden ze het gat eindelijk dicht, en begonnen ze alles weer te isoleren en dicht te maken. Ik verwacht dat ze nu wel iets sneller zullen gaan werken, zodat ze nog op tijd thuis kunnen zijn om de superbowl te kijken.

Ik heb gisteren de verzekering gebeld om te kijken of van dit alles nog iets te claimen valt. Toen de monteur hier in eerste instantie de schade opnam heeft hij een voorlopige schatting gegeven van zo’n $500 om het een en ander te repareren. Dat was voordat hij erachter kwam dat alles zo moeilijk bereikbaar was, en hij twee dagen in het weekend ermee bezig was. De verzekering heeft me aangeraden alles te fotograferen en alle rekeningen goed te bewaren. In het gunstigste geval zijn we dan niet meer dan ons eigen risico kwijt, maar het is ook mogelijk dat van dit alles niets is gedekt en dan draaien we zelf voor alle kosten op.

Omdat ik wel een beetje meelijden had met ons, heb ik gisteren maar zelf wat speculaasjes gebakken. Het past wel niet in mijn dieet momenteel, maar ik vond dat wij wel iets lekkers hadden verdiend met al deze narigheid. Ik heb mijn eigen kruiden melange ontwikkeld voor speculaas en al zeg ik het zelf: ik heb lekkere koekjes gebakken. Je moet toch wat.

En zojuist meldt de monteur dat hij klaar is. Hij heeft alles weer geisoleerd, en blijkbaar had hij ook wel een beetje meelijden met ons. De rekening die hij ons presenteerde was precies de $500 die hij ons origineel heeft gequote. Wij zijn daar heel blij mee, en deze man mag wat ons betreft wel een complimentje hebben. Als we weer een verwarmingsmonteur nodig hebben staat hij hoog op ons lijstje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven