Zo druk als een klein baasje

Vroeg uit de veren vanmorgen, want ik heb een hoop op mijn bordje vandaag. Het begon gisteren al met een trip naar HomeDepot om mijn slinkende voorraad hout aan te vullen. Nadat een sacherijnige medewerker geweigerd had mij te help met het opladen van het hout op mijn karretje, vond ik een wat meer bereidwillig persoon achter de kassa. Dat scheelde weer vandaag dus ik hoefde niet op een drukke zaterdag daar in de rij te staan.

Eerst even een lekker ontbijt voor mezelf gemaakt met gebakken eieren op toast en een broodje “peanut butter and jelly”. Dat moet me vandaag even aan de gang houden tot de volgende maaltijd, die waarschijnlijk pas vanavond zal zijn. Voordat ik aan de slag kon moest ik eerst de zaterdag klusjes afwerken op Gepke d’r “Honey Do List”. Dat was dus het hondebedje van Dax uitschudden en buiten ophangen. Vervolgens alle was verzamelen en in de wasmachine doen. Daarna kon ik op weg naar de schuur. Het werk vordert nu en vandaag heb ik een groot deel van het dak erop gemaakt. Tussendoor terug naar het huis om de was naar de droger te verhuizen en vervolgens weer verder met het schuurtje. Rond 3 uur hield ik het zware arbeid voor gezien en ging opruimen en douchen.

De droger die ik tussendoor nog een keer had aangezet was nu klaar met zijn werk en ik haalde die leeg, vouwde de was op en heb het opgeborgen. Vervolgens snel naar buiten om een rondje met Dax om het huis te lopen. Dit werd gecombineerd met de half wekelijks buitenplanten water taak. Lopen met een gieter water naar de verschillende potten bloemen die Gepke her en der verspreid heeft. Aan de andere kant van het huis kwam ik Dax weer tegen die haar dagelijkse zaken ook had gedaan. Nog even de post uit het brievenbusje gehaald en we gaan weer naar binnen.

In de keuken ga ik aan de slag om een een macaroni schotel klaar te maken. De groenten van de supermarkt (prei, uien, gember en knoflook) worden aangevuld met producten uit de tuin: roma tomaten, paprika en rode pepertjes De hoeveelheid is voldoende om een weeshuis van de voeden, maar dan hoef ik de rest van het weekend niet te koken en ik kan nog wat klein bakjes invriezen om mee te nemen naar het werk als lunch hapje.

Door alle drukte ben ik overigens gisteren vergeten naar de maan en mars te kijken buiten. Misschien vanavond nog maar een poging doen. Ik hoop dat ik wakker kan blijven na zo’n drukke dag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven