Kerstbrieven

Een beetje laat, maar ik ben nog eens even alle kerst kaarten en brieven aan het doornemen. Bij veel familie en vrienden is het gebruikelijk een brief bij te sluiten; eentje die in het kort alles opsomt wat er in het afgelopen jaar is gebeurd. Sommige van die brieven hebben ook een diep religieuze inslag,met name die brieven die uit ons hoge noorden (Canada) komen. Het is ook wel grappig te zien hoezeer de toon verschilt van brief tot brief. De nadruk ligt afhankelijk van de fase waarin men verkeert in het leven op: a) kinderen op school, de buitenschoolse activiteiten of b) kinderen op universiteiten, en hun eerste stappen buitenshuis of c) kinderen die getrouwd zijn of d) de kleinkinderen. Onze vrienden en familie die geen kinderen hebben houden het op reizen die ze maken of hun carriere die hun tijd opslokt. Oudere mensen scrijven veel over hun gezondheid of gebrek daaraan, of over het overlijden van hun familie en vrienden. Je weet eigenlijk al van te voren waar de brief over zal gaan, maar het blijft leuk ze te lezen, net als weblogs 😉

Wij hebben geen brief uitegestuurd, ik vertrouw erop dat mijn epistels in dit weblog voldoende zijn om mensen gedurende het hele jaar op de hoogte te houden van ons reilen en zeilen. Over onze kinderen zal ik het dus niet hebben, maar plannen voor reizen zijn er wel. Over een paar weken gaan we weer een beetje opwarmen in Hawaii. Het is hier de afgelopen weken af en toe zo koud geweest dat de verwarming het huis niet meer warm kon houden. Op avonden waar het kwik zakte tot rond de -20C hebben we de houtkachel aangemaakt om bij te stoken; lekker warm en nog gezellig ook.

In Juni hoop ik mijn zus hier te verwelkomen, en gaan we met z’n allen een weekje naar Yellowstone in Wyoming. Ik zie er al naar uit, het is een van de mooiste nationale parken in amerika. Je zit daar eigenlijk bovenop een van de werelds grootste vulkaan, met alle pret daaromheen zoals bubbelende modderpotjes, diepe poelen die alle kleuren van de regenboog hebben, geisers om elke hoek, mooie vergezichten, meren, bossen, watervallen en dieren zoals bison, herten, beren en nog veel meer. De rit daarnaartoe voert door nog een ander mooi nationaal park: de Grand Tetons. Ik zit er nog over te dubben een ruime auto te huren in die periode, want met z’n vijven in een gewone sedan wordt mogelijk afzien.

Voor de rest (nog) geen plannen. Ik ben vanochtend wel even naar de doktor geweest voor een jaarlijkse beurt, om er van verzekerd te zijn dat ik nog plannen mag maken. Hij zegt dat ik nog alles mag doen wat ik kan doen; die vond ik wel dubbelzinnig. Maar hij vond in iedre geval dat ik nog wel een jaartje meekan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven