Koud!

Kachel op volle toeren

Goeiemorgen wat is het koud zeg!  Min 24 graden Celcius en ondanks een nieuwe CV ketel, kon er niet tegenop gestookt worden.  De temperatuur was gedurende de nacht een aantal graden beneden de ingestelde stand gezakt.  Daar is blijkbaar geen verwarming tegenop gewassen.  Maar in de loop van de ochtend trok het alweer bij, want de buitentemperatuur steeg weer naar een “lekkere” min 10 graden.

Sneeuwruimen

ALs het zo koud is, zitten wij er altijd wel een beetje over in dat de boel niet bevriest.  Op die kale vlakte waar wij wonen, heeft de koude wind vrij spel.  Het zal niet de eerste keer zijn dat het water in de verwarming buizen bevriest!  Dat is ook nog een meestal een duur geintje om te repareren.  Een tijde geleden schreef ik daar nog over op ons blog.  Maar gelukkig is dat ons dit jaar bespaard gebleven.  Alleen wel een grote lading sneeuw.  Maar daar maakt de nieuwe “snow blower” korte metten mee.

Thuiswerken

Wij hebben ook allebei een baas die geen problemen heeft met thuiswerken.  Met dit soort koud weer wil je ook liever niet op de weg zitten.  Wij doen ons werk vanuit het kantoor in de kelder. Meestal zijn we dan nog efficienter dan als we op het werk zijn.  Geen onderbrekingen van collega’s die zo nodig over koetjes en kalfjes (of het weer) moeten praten.  Ze bedoelen het goed, maar soms zit ik niet op dat sociale gedoe te wachten.  Zal wel de Hollander in me zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven